GIFT CARD
צור קשר
פורטל לימודים הזמנת יאכטות במועדון
לוח פעילויות מועדון תחזית מזג אוויר

צלילה חופשית לסקיפרים

סקיפר מתחת למים

מפרץ יווני קסום, שעת בוקר מוקדמת, ואתם מרימים את העוגן לקראת ההפלגה. פתאום נתקע העוגן בסלע, המים כל כך צלולים שאתם יכולים לראות את זה, אבל בעומק 7 מטר אין שום סיכוי שתצליחו לשחרר אותו. בלית ברירה אתם משחררים את העוגן ומשאירים אותו שם, או קוראים לצולל מקצועי ומשלמים לו על כך.

גם הסקיפר הטוב ביותר מוצא את עצמו מדי פעם צולל בים למטרות שונות, בין אם לשחרר עוגן תקוע, לחתוך חבל מהמדחף או סתם לבדוק שהיאכטה בסדר.

צלילה ללא מכלים נקראת צלילה חופשית, והיא תחום נרחב ומעניין מאוד. אמנם המקצוענים צוללים לעומקים של עשרות מטרים ללא ציוד, אך גם כאשר צוללים לעומק של 5 מטר בלבד, אתם עוסקים בצלילה חופשית, על כל המשתמע מכך. זה אומר שעליכם להכיר את הוראות הבטיחות והטכניקות הבסיסיות, על מנת לעשות זאת נכון וטוב יותר.

קורסים ואימונים של צלילה חופשית

אז כדי שכל סקיפר ידע כיצד לעשות זאת, אנו משתפים פעולה עם “מועדון הצלילה החופשית של תל אביב”, או בקיצור FREEDIVINGTLV, ביחד אנו מכשירים צוללים חדשים ומבצעים מדי שבוע אימון לצורך שמירה על הכושר ושיפור הרמה.

מייסד מועדון צלילה חופשית תל אביב ומדריך ראשי המסמך מתאם ארגון איידה העולמי, הוא שלומי גולדשטיין בן 37 מתל אביב. שלומי קבע 3 שיאים ישראלים  בצלילה חופשית וצלל לעומק מקסימאלי, במשקל קבוע, של יותר מ 80 מטרים בנשימת אוויר אחת.

בכל זאת קצת מידע שיהיה לכם….

בטיחות

כל צלילה היא אירוע שיש לקחת אותו ברצינות ולהעניק לו את מקסימום תשומת הלב. החשש בצלילה חופשית היא שהצולל שעולה על פני המים יאבד את ההכרה כתוצאה ממחסור בחמצן ואז הוא עלול לטבוע. זה יכול לקרות לכל אחד בכל יום ועלינו להיות ערוכים להתערבות מהירה. המשמעות היא שבמהלך הצלילה יש בן זוג אחד במים שמאבטח את הצולל. הוא אוחז בגלגל הצלה ושומר על קשר עין עם הצולל ככל שניתן. ישנם מספר סממנים שמעידים על בעיה, ניתן ללמוד על כך בקורסים השונים.

ציוד

כמה כיף שלא צריך כמעט כלום כדי לצלול חופשי – זה כל הקסם! עם זאת, יש כמה דברים שיעזרו לכם. כמו בכל תחביב, הספקטרום הוא עצום ותוכלו למצוא דברים פשוטים וזולים, או להתקדם לחומרים המורכבים והאיכותיים ביותר, שכמובן יעלו יותר.

משקפת – הפריט הראשון והחשוב שיעזור לכם לראות מתחת למים. העדיפות היא למשקפת בעלת נפח קטן  (בשל שינויי לחץ המים) ומחומר גמיש.

שנורקל – הפשוט ביותר, ללא תחכומים מיוחדים

סנפירים – יעזרו לכם להתקדם מהם יותר

חליפה – החליפה שומרת על חום הגוף, וזה חוסך אנרגיה חשובה בצלילה. חשוב לבחור חליפה בעובי המתאים, ולזכור כי החליפה גם מציפה אותנו יותר מהרגיל.

משקולות – הגוף שלנו באופן טבעי מציף את עצמו, המשקולות יעזרו לכם לצלול, אך כמובן שיש להתאים אותן באופן אישי, גם בהתאם לחליפת הצלילה.

הטכניקה

כאמור, יש מספר אתגרים העומדים בפנינו על מנת לצלול עמוק יותר ולאורך זמן. בקורסים השונים לומדים את הטכניקות ולאחר מכן ניתן לתרגל אותן מדי יום בבית, בבריכה ובים. כמו בכל תחביב, יש כאלו שזה הולך להם בקלות, ויש כאלו שצריכים להתאמץ יותר ולמצוא את הדרך כדי להצליח. מדריך מקצועי ידע להתאים את הטכניקה לכל אחד ולהבין היכן הבעיות שלו.

בעולם קיימים מספר ארגוני צלילה חופשית, שונים אחד מהשני בטכניקות הלימוד ודרגות ההסמכה. הסמן הימני בתחום הוא AIDA הצרפתי, שמארגן את התחרויות בעולם וקובע מדיניות.

לא כל סקיפר הוא גם צולל חופשי כתחביב, אך עליו לראות את עצמו כצולל חופשי כאשר הוא נדרש לרדת למים מכל סיבה שהיא, ועליו להיערך בהתאם.